Privacy

MSC Cruises -yhtiön asetuksen (EU) 2016/679 13 artiklan mukainen tietosuojailmoitus

1. Keitä me olemme: MSC Cruises ja konsernimme yhtiöt

MSC Cruises S.A., jonka päätoimipaikka sijaitsee osoitteessa Avenue Eugène-Pittard 40, Geneve, Sveitsi ja jonka verotunniste on 060.667.071 (CHE-112.808.357), rekisterinpitäjänä sekä konsernimme yhtiöt (lueteltu tämän ilmoituksen 4 kohdan a alakohdassa) henkilötietojen käsittelijöinä (yhdessä jäljempänä ”me”) ovat sitoutuneet matkustajien henkilötietojen (jäljempänä ”sinun tietosi”) asianmukaiseen käsittelyyn. Jotta voimme tarjota sinulle upean risteilyelämyksen, keräämme henkilötietojasi eri tilanteissa, esimerkiksi silloin, kun selaat verkkosivustoa www.msccruises.fi  (jäljempänä ”Verkkosivusto”), varaat risteilyn tai teet ostoksia aluksella.
Ole hyvä ja lue huolellisesti tämä ilmoitus, joka perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen (asetus (EU) 2016/679 eli ”GDPR”) 13 artiklaan.

 

Jos olet epävarma tämän asiakirjan sisällöstä, katso tästä usein kysytyt kysymykset. Jos haluat, että yhteystietosi poistetaan, ota ystävällisesti yhteyttä GDPR-tiimiimme sähköpostilla osoitteeseen privacyhelpdesk@msccruises.com tai muissa kysymyksissä nimettyyn tietosuojavastaavaamme sähköpostilla osoitteeseen dpo@msccruises.com. Voit myös lähettää pyyntösi kirjallisena osoitteeseen MSC Cruises S.A., Avenue Eugène-Pittard 40, Genova, Sveitsi. Merkitse siinä tapauksessa kuoreen teksti ”For the Attention of the Data Protection Officer” .
 

 

2. Miksi, milloin ja miten keräämme henkilötietojasi?

Tärkein tavoitteemme on tarjota sinulle upea elämys risteilysi aikana. Löydät alta tärkeimmät syyt, miksi tietojasi käsitellään. Klikkaa jokaista kohtaa nähdäksesi, mitä tietoryhmiä keräämme ja miten käytämme tällaisia tietoja kussakin tapauksessa.

a. Annamme sinulle tietoja risteilyitämme koskeviin pyyntöihisi liittyen (verkkosivuston, puhelinpalvelukeskuksen tai sähköpostin kautta) 
Meidän täytyy tietää nimesi, yhteystietosi sekä pyyntösi sisältö. Ilman näitä tietoja emme voi antaa sinulle pyytämääsi tietoa. Käytämme näitä tietoja ainoastaan vastataksemme pyyntöösi. Tietoja käsittelemällä suoritamme toimenpiteet rekisteröidyn pyynnöstä ennen sopimuksen tekemistä (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). 
Lisäksi ja ainoastaan silloin, kun annat siihen nimenomaisen ja erityisen suostumuksesi, käytämme yhteystietojasi lähettääksemme sinulle sähköpostilla tai tekstiviestillä, uutiskirjeitä ja markkinointiviestejä tuotteistamme ja palveluistamme, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Tämä käsittely perustuu suostumukseesi GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti. Voit peruuttaa suostumuksen milloin tahansa lähettämällä meille sähköpostia tämän ilmoituksen 1 kohdassa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

b. Risteilyvarauksen viimeistely ja käsittely
Jotta voit matkustaa aluksillamme, sinun on annettava varausvaiheessa nimesi, yhteystietosi, syntymäaikasi ja kansallisuutesi. Rekisteröimme myös joitain tietoja risteilyyn liittyvistä valinnoistasi, kuten hytin ja risteilykokemuksen tyypin. Käsittelemme näitä tietoja kanssasi tekemämme sopimuksen nojalla (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).
Sinun on myös tarvittaessa annettava tiedot voimassa olevista matkustusasiakirjoistasi ja viisumeistasi. Käsittelemme näitä tietoja täyttääksemme käyntisatamien lakisääteiset vaatimukset, joten käsittely tapahtuu lakisääteisen velvoitteen perusteella (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan c alakohta).
Joissain tapauksissa varauksen aikana saatat antaa tietoja, jotka paljastavat terveyteesi tai jopa uskonnollisiin mieltymyksiisi liittyviä asioita (esimerkiksi tiettyyn uskontoon viittaavat ruokamieltymykset, kuten kosher- tai halal-ruoka, tai aluksella erityishuomiota vaativat sairaudet, kuten invaliditeetti tai keliakia). Keräämme näitä tietoja erityistarpeita koskevalla lomakkeellamme ja käsittelemme niitä ainoastaan tietoisella ja erityisellä suostumuksellasi (GDPR:n 9 artiklan 2 kohdan a alakohta). Näiden tietojen antaminen meille ei ole pakollista, mutta otathan huomioon, että ellet anna niitä meille, emme voi ottaa huomioon tarpeitasi aluksella.
Kun teet varauksen matkatoimiston kautta, matkatoimisto syöttää edellä mainitut tiedot varausjärjestelmiimme, jolloin se toimii itsenäisenä rekisterinpitäjänä. Matkatoimisto on vastuussa suorittamastaan henkilötietojesi käsittelystä ja riittävien tietosuojatoimenpiteiden toteuttamisesta. Kysy paikalliselta matkatoimistoltasi, miten se käsittelee henkilötietojasi.

c. Lähetämme sinulle personoituja uutiskirjeitä ja viestejä mieltymystesi mukaan 
Kun lähetät meille viestin ”Contact us” -sivun kautta ja ilmoitat valitsemalla suostumusruudun, että haluat saada personoitua tietoa tuotteistamme ja palveluistamme, otamme sinuun yhteyttä sähköpostilla tai tekstiviestillä, whatsapp kertoaksemme uusimmista tarjouksistamme ja risteilytuotteista, joiden ajattelemme kiinnostavan sinua. Samalla tavoin voit antaa meille tietoisen ja erityisen suostumuksesi siihen, että saat meiltä personoitua tietoa, kun tilaat uutiskirjeemme, liityt MSC Voyagers Clubin jäseneksi, pyydät meiltä esitettä tai yhteydenottoa puhelimitse tai kun ilmoittaudut vierailulle alukselle tai osallistut johonkin Verkkosivustollamme järjestämäämme kilpailuun. Kaikissa edellä mainituissa tapauksissa sinun ei ole pakko antaa suostumustasi personoitujen viestien ja tarjousten vastaanottamiseen meiltä, mutta ilman suostumustasi emme voi lähettää sinulle personoituja tarjouksia. 
Koska tietojesi käsittely edellä mainittuihin tarkoituksiin perustuu erityiseen suostumukseesi (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohta), voit peruuttaa suostumuksen milloin tahansa klikkaamalla meiltä saamasi markkinointisähköpostin alaosassa olevaa ”unsubscribe”-linkkiä tai lähettämällä meille sähköpostia tämän ilmoituksen 1 kohdassa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. 
Ennen kuin tulet risteilyalukselle, rekisteröimme myös kiinnostuksesi saada hyttiisi sinulle personoituja erikoistarjouksia. Esimerkiksi, jos matkustat lasten kanssa, lähetämme sinulle erityistietoja aluksella lapsille järjestettävistä tapahtumista. Voit jättää antamatta suostumuksen tähän, mutta siinä tapauksessa et saa personoituja viestejä hyttiin risteilyn aikana. Käsittelemme henkilötietojasi sen perusteella, että meillä on oikeutettu etu ilmoittaa sinulle aluksella järjestettävistä kampanjoista, jotka ovat voimassa risteilysi aikana ja jotka saattavat parantaa risteilykokemustasi (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Saat tietoa tasapainotestistä lähettämällä meille pyynnön tämän ilmoituksen 1 kohdassa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.
Lisäksi, kun selaat Verkkosivustoamme, käytämme profiloivia evästeitä, jotka voivat seurata joitain tietojasi sillä edellytyksellä, että olet antanut suostumuksesi tällaisten evästeiden käyttöön. Käytämme näitä tietoja tehdäksemme Verkkosivustostamme intuitiivisemman ja ehdottaaksemme sinulle tuotteita tai palveluita, jotka saattavat kiinnostaa sinua.  Löydät lisätietoja käyttämistämme evästeistä ja muista seurantatekniikoista jäljempänä 7 kohta. Voit perua suostumuksesi profiloivien evästeiden keräämien tietojen käsittelyyn milloin tahansa ”Cookie preferences” -kohdasta tai selaimesi asetuksista. 

d. Lähetämme sinulle tietoa varaamiesi kaltaisista tuotteista ja palveluista
Kun annat meille sähköpostiosoitteesi risteilyn varauksen yhteydessä, lähetämme sinulle tietoa tuotteista tai palveluista, jotka muistuttavat varaamiasi tuotteita tai palveluita tai liittyvät niihin, ellet käytä oikeuttasi kieltäytyä markkinointiviestinnästämme varauksen aikana. 
Lähetämme sinulle esimerkiksi tietoa juomien pakettitarjouksista tai retkitarjouksista, jotka ovat saatavilla varaamallasi risteilyllä. Jos et halua saada tällaista tietoa, valitse tiedottamisen kieltävä ruutu tehdessäsi varausta tai klikkaa missä tahansa meiltä saamassasi sähköpostissa olevaa ”unsubscribe”-linkkiä. 
Käsittelemme näitä tietoja sen perusteella, että meillä on oikeutettu etu ilmoittaa sinulle tarjoamistamme samankaltaisista tai niihin liittyvistä tuotteista ja palveluista, jotka saattavat parantaa risteilykokemustasi (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Saat tietoa tasapainotestistä lähettämällä meille pyynnön tämän ilmoituksen 1 kohdassa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

e. Pyyntöjen, valitusten ja huomautusten käsittely
Pidämme kirjaa aluksella tekemistäsi huomautuksista ja valituksista, jotta voimme vastata riittävän hyvin pyyntöihisi. Käsittelemme näitä tietoja siinä yhteydessä, kun tarjoamme sinulle palveluitamme, eli näin ollen varaussopimuksen perusteella (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). Voit tehdä valituksen tai huomautuksen myös anonyymisti, mutta otathan huomioon, että tällöin emme voi seurata valituksen käsittelyn etenemistä tai auttaa ja avustaa sinua asiassa.
Lisäksi voimme käyttää pyynnön, valituksen tai huomautuksen sisältöä parantaaksemme palveluitamme aluksella. Tässä tapauksessa rajoitamme mahdollisimman paljon sellaisten tietojen käyttöä, joiden perusteella sinut pystyttäisiin tunnistamaan. Näitä tietoja käsitellään sillä perusteella, että meillä on oikeutettu etu kehittää palveluitamme tavalla, jolla varmistetaan, että asiakkaamme saavat aluksella miellyttävän kokemuksen, GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Saat tietoa tasapainotestistä lähettämällä meille pyynnön tämän ilmoituksen 1 kohdassa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

f. Turvallisuuden varmistaminen aluksella
Pidämme jatkuvasti kirjaa aluksella olevista henkilöistä, jotta voimme hoitaa kriisitilanteita ja varmistaa kaikkien henkilöiden turvallisuuden koko risteilyn ajan. Siksi tallennamme nimesi, hyttisi numeron, valokuvasi (joka otetaan, kun tulet alukselle), syntymäaikasi, tiedot matkakumppaneistasi, lähtösatamasi, tulosatamasi sekä tiedot erityistarpeistasi, jotka saattavat vaatia erityistä apua hätätilanteissa. 

Aluksillamme on turvallisuussyistä valvontakameroita mukaan lukien kaikissa sisäänkäynneissä ja yleisissä tiloissa. Nämä valvontakamerat tallentavat jatkuvasti 24 tuntia vuorokaudessa.

Saatamme verrata henkilötietojasi saatavilla oleviin julkisiin tietokantoihin varmistaaksemme turvallisuuden aluksillamme.

Käsittelemme näitä tietoja sillä perusteella, että meidän on varmistettava yleinen turvallisuus ja hallittava mahdolliset kriisitilanteet (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan d alakohta). Aluksillamme on turvallisuussyistä valvontakameroita mukaan lukien kaikissa sisäänkäynneissä ja yleisissä tiloissa. Nämä valvontakamerat tallentavat jatkuvasti 24 tuntia vuorokaudessa. Tämän käsittelyn osalta rekisterinpitäjänä toimii MSC Cruise Management (UK) Ltd, 5 Roundwood Avenue, Lontoo, ja henkilötietojen käsittelijänä MSC Cruises S.A., Avenue Eugène-Pittard 40, Geneve.

g. Lisäkäsittelytoimet aluksella

Sinusta saatetaan kerätä risteilyn aikana joitain lisätietoja paperisilla lomakkeilla, jotta saat mahdollisuuden osallistua erityisiin aktiviteetteihin (esimerkiksi käydä kuntosalilla tai kylpylässä) tai jotta voimme käsitellä erityisiä pakettitarjouksia (esimerkiksi Romantic Sunset -pakettia) koskevat pyyntösi. Käsitellyt tiedot vaihtelevat riippuen aluksella tarjottavasta erityisestä aktiviteetista. Varmistamme kuitenkin, että keräämme ainoastaan välttämättömimmät tiedot erityisten tarkoitusten toteuttamista varten. Pyydämme sinua täyttämään lomakkeen, jos haluat hyödyntää erityisen tarjouksen/tapahtuman/paketin, ja käsittelemme tietoja kanssasi tekemämme sopimuksen nojalla (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). 
Käsittelemme myös joitain henkilötietojasi, jotta voimme antaa sinulle illallispöydän yhdestä pääravintoloistamme risteilyn aikana ja varmistaa, että voit nauttia ateriastasi joutumatta etsimään itse sinulle ja matkaseurueellesi sopivaa pöytää. Jotta hovimestarimme voi antaa pöydät, hän ottaa huomioon eri seikkoja, kuten matkaseurueesi koon ja paikan, josta varasit risteilyn, sekä toivomasi asiointikielen. Voit pyytää milloin tahansa eri pöytää ottamalla yhteyttä hovimestariin tai aluksen asiakaspalveluun. Näitä tietoja käsitellään sen perusteella, että meillä on oikeutettu etu varmistaa, että aluksella kaikille matkustajille osoitetaan illallisella sopiva istumajärjestys (GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). 
Aluksella kerätyt tiedot säilytetään niin kauan kuin on tarpeen kutakin tarkoitusta varten. Saat tietoa tasapainotestistä lähettämällä meille pyynnön tämän ilmoituksen 1 kohdassa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

h. Kanta-asiakasohjelma
Saatamme käsitellä kanta-asiakastilisi tietoja yksilöllisellä Voyager-kerhotunnuksella, joka sisältää tietoa pisteistäsi, tilitapahtumistasi, virstanpylväistäsi ja kanta-asiakkuustasostasi. Luomme nämä tiedot liittyessäsi johonkin kanta-asiakasohjelmistamme ja päivitämme niitä kanta-asiakastilisi varausten ja muun toiminnan myötä.
Pelatessasi laivan kasinolla kortillasi tallennamme tietoa pelaamisestasi ja rahankäytöstäsi kasinolla (mukaan lukien tietoa kuluttamastasi rahamäärästä, kannustinpalkkioista ja pelitottumuksista). Käytämme toisinaan näitä tietoja tunnistaaksemme asiakkaat, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita kasinopeleistä. Voit myös käyttää rahaa, jotta emme tallentaisi pelitietojasi. 

g. MSC 360VR -sovellus
Jos lataat MSC 360VR -mobiilisovelluksemme saadaksesi lisätietoa risteilystä ja laivasta, keräämme sovelluksen kautta tietoa kuten nimesi, sukunimesi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi räätälöidäksemme hakemistomme sovelluksessa tekemiesi valintojen perusteella.
 

 

 

 

 

 

3. Kuinka kauan säilytämme tiedot?

GDPR:n 5 artiklan 1 kohdan e alakohdan mukaisesti keräämämme henkilötiedot säilytetään muodossa, josta rekisteröity on tunnistettavissa ainoastaan niin kauan kuin on tarpeen tietojen keräämisen ja käsittelyn tarkoitusten toteuttamista varten kussakin erityistilanteessa ja joka tapauksessa enintään niin kauan kuin asiaankuuluvissa sovellettavissa laeissa on säädetty.

Olemme määrittäneet yhtiön menettelytavat tietojen säilyttämiselle, ja näissä menettelytavoissa täsmennetään tietojenkäsittelyn määräaika, jonka päättyessä kaikki henkilötietojen jäljennökset joko tuhotaan tai anonymisoidaan käyttäen sopivia tekniikoita, jotka tekevät rekisteröidyn uudelleen tunnistamisen mahdottomaksi.

 

4. Tietojen vastaanottajaryhmät ja henkilötietojen siirtäminen

a. Konsernimme yhtiöt
Riippuen maasta, josta käsin varaus tehdään, ja tarjotaksemme sinulle erityispalveluita jaamme sinua koskevia tietoja konsernimme yhtiöille. Kaikki yhtiöt noudattavat henkilötietojen käsittelyssä GDPR:ää. 
Riippuen maasta, josta käsin varaus tehdään, henkilötietojasi saattaa käsitellä yksi konsernimme yhtiöistä, jotka toimivat henkilötietojen käsittelijöinä rekisterinpitäjän antamien ohjeiden mukaan. Seuraavat MSC Cruises -konsernin yhtiöt käsittelevät eurooppalaisten matkustajien henkilötietoja: MSC Cruises S.A., MSC Crociere S.p.A., MSC Cruise Management UK Ltd, MSC Cruises UK Ltd, MSC Food & Beverage Division Spa, MSC Kreuzfahrten AG, MSC Cruises Belgium NV, MSC Cruises Scandinavia AB, MSC Kreuzfahrten (Austria) GmbH, MSC Netherlands B.V., MSC Cruises Ltd – Cyprus, Mediterranean Shipping Cruises Cruceros Sau ja MSC Kreuzfahrten GmbH.
Rajatuissa tapauksissa edellä mainitut yhtiöt voivat toimia rekisterinpitäjinä erityisen tietojenkäsittelytoimen osalta (esimerkiksi järjestettäessä ja hallinnoidessa kilpailuja paikallisella tasolla). Tällaisissa tapauksissa toimitamme saatavillesi erillisen tietosuojailmoituksen kyseisen erityisen toimen osalta.
EU:n alueen matkustajien henkilötietoja ei yleensä jaeta konsernimme yhtiöille, jotka sijaitsevat Euroopan ulkopuolella. Mikäli tietoja kuitenkin pitäisi siirtää maahan, joka ei kuulu EU:hun/ETA:an, MSC Cruises ottaa käyttöön asianmukaiset suojatoimet, joilla varmistetaan, että siirto suoritetaan soveltuvaa tietosuojalainsäädäntöä ja etenkin GDPR:n säännöksiä noudattaen.

b. Kauppakumppanit
Jotkin meiltä varaamasi palvelut ovat kauppakumppaneidemme toimittamia. Esimerkiksi joidenkin maihin tehtävien retkien tai elämysten palveluntarjoajina saattavat toimia paikalliset matkailuoppaat, jotka MSC Cruises on huolellisesti valinnut heidän tietämyksensä ja kokemuksensa perusteella. Meidän on ilmoitettava tällaisille kumppaneille nimesi, jotta voimme tarjota sinulle varaamasi palvelun. 
Tällaisissa tapauksissa ilmoitamme ainoastaan välttämättömimmät tiedot. Olemme myös tehneet kauppakumppaneidemme kanssa sopimuksia, joilla varmistetaan, että heille ilmoittamiamme tietoja käytetään ainoastaan erityisiin tarkoituksiin, jotka liittyvät pyyntösi toteuttamiseen.
Kauppakumppanimme toimivat seuraavilla aloilla:
Matkailu (esim. matkanjärjestäjät, paikalliset matkailuoppaat).
Kuljetuspalvelut (esim. bussi, juna, lentokone tai muut kuljetustavat tapauskohtaisesti vaaditun palvelun lajista riippuen).
Vakuutusyhtiöt (esim. kun vakuutuspakettisi on aktivoitava risteilyn aikana).
Ravintolat ja myymälät (esim. kun ilmoittaudut lounaalle, illalliselle tai erikoistarjouksiin). Joissain tapauksissa, joissa lounas/illallinen kuuluu tarjoamaamme pakettiin jonkin kauppakumppanimme toimiessa palveluntarjoajana, ilmoitamme tälle allergiat tai ruokamieltymykset, jotka saattavat paljastaa tietoja terveydestäsi. Pidämme äärimmäisen tarkkaan huolen siitä, että paljastamme henkilöllisyytesi ainoastaan silloin, kun se on erittäin välttämätöntä. Käytämme työskennellessämme mahdollisuuksien mukaan anonyymejä tietoja.
Näin ollen henkilötietoja siirretään maahan, joka ei kuulu EU:hun/ETA:an, jos kauppakumppanin toimipaikka sijaitsee EU:n/ETA:n ulkopuolella. MSC Cruises ottaa käyttöön asianmukaiset suojatoimet, joilla varmistetaan, että siirto suoritetaan soveltuvaa tietosuojalainsäädäntöä ja etenkin GDPR:n säännöksiä noudattaen, joko allekirjoittamalla erityissopimuksen kauppakumppanin kanssa tai vahvistamalla asianmukaiset Euroopan komission hyväksymät suojatoimet tapauksesta riippuen.

c. Tietojen jakaminen satama-agenttien ja viranomaisten kanssa
Meidän on matkanjärjestäjänä jaettava joitain tietoja matkustajistamme paikallisten satama-agenttien ja viranomaisten kanssa maahantulotarkoituksia varten. Tietojen jakaminen näiden agenttien ja viranomaisten kanssa saattaa aiheuttaa tietojen siirtämisen EU:n/ETA:n ulkopuolelle, jos näiden tahojen toimipaikka sijaitsee EU:n/ETA:n ulkopuolella. Näitä tietoja jaetaan ja siirretään MSC Cruisesin lakisääteisen velvoitteen nojalla, jonka perusteella sen on toimitettava tietoja asiaankuuluville viranomaisille, ja tällöinkin se toimittaa ainoastaan välttämättömimmät tiedot. Meillä on velvollisuus tehdä yhteistyötä kunkin maan valtion viranomaisten ja lainvalvontaorganisaatioiden kanssa matkasi aikana. Tällaisia ovat esimerkiksi tulliviranomaiset ja maahanmuuttovirasto. Saatamme jakaa henkilötietosi näiden yksikköjen kanssa ennen laivaan nousua, risteilyn aikana tai laivaan nousun jälkeen turvallisuus- tai maahanmuuttosyistä. Maahanmuuttoalan yhteyshenkilömme voi selvittää tarvittaessa tätä tietojenkäsittelyä koskevat kysymykset.
 

5. Rekisteröidyn oikeutesi

GDPR:llä parannetaan henkilöiden oikeuksia, ja MSC Cruises on sitoutunut tarjoamaan sinulle mahdollisuuden valvoa asianmukaisesti omia henkilötietojasi. 
Sinulla on erityisesti seuraavat oikeudet henkilötietoihisi liittyen:

a. Oikeus saada pääsy henkilötietoihisi ja saada yksityiskohtaisia tietoja siitä, miten käsittelemme niitä, GDPR:n 15 artiklan mukaisesti. Huomaathan, että voit käyttää tätä oikeutta ainoastaan omien tietojesi osalta taikka alaikäisen tai toisen heikossa asemassa olevan henkilön tietojen osalta, kun olet antanut tällaisia tietoja joko huoltajana tai holhoojana. MSC Cruises pidättää oikeuden pyytää henkilöllisyystodistusta sekä kieltäytyä antamasta henkilötietoja, jos henkilöllisyyttä tai yhteyttä rekisteröityyn ei voida todistaa.

b. Oikeus henkilötietojesi oikaisemiseen GDPR:n 16 artiklan mukaisesti, muun muassa toimittamalla lisäselvitys.

c. Oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot poistettua GDPR:n 17 artiklan mukaisesti paitsi, jos tiedot ovat välttämättömiä sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan oikeuden käyttämiseksi; MSC Cruisesiin sovellettavaan unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan, käsittelyä edellyttävän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai jos käsittely tapahtuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamista tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämistä varten; kansanterveyteen liittyvää yleistä etua koskevista syistä GDPR:n 9 artiklan 2 kohdan h ja i alakohdan sekä 9 artiklan 3 kohdan mukaisesti; tai oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

d. Oikeus henkilötietojesi käsittelyn rajoittamiseen.
GDPR:n 18 artiklan mukaisesti tätä oikeutta voidaan käyttää seuraavissa tapauksissa:
Väliaikainen rajoittaminen, kun kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden; tässä tapauksessa rajoitamme tietojesi käsittelyä ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa niiden paikkansapitävyyden, ja annamme sinulle ilmoituksen rajoituksen poistamisen osalta.
Käsittely on lainvastaista, ja sinä vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista. 
MSC Cruises S.A. ei enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta rekisteröity tarvitsee niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.
Kun olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä GDPR:n 21 artiklan 1 kohdan nojalla, käsittelyä rajoitetaan odotettaessa sen todentamista, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteemme sinun oikeutesi rekisteröitynä.

e. Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. GDPR:n 20 artiklan mukaisesti voit käyttää tätä oikeutta tapauksissa, joissa käsittely perustuu suostumukseesi tai sopimussuhteeseen sinun ja MSC Cruises S.A.:n tai jonkin konsernimme yhtiön välillä ja joissa käsittely suoritetaan automaattisesti.

f. Oikeus vastustaa milloin tahansa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä. GDPR:n 21 artiklan mukaisesti voit käyttää tätä oikeutta, kun käsittely tehdään yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai meille kuuluvan julkisen vallan käyttämistä varten tai kun tietoja käsitellään oikeutettujen etujemme perusteella.

g. Oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään automaattiseen käsittelyyn, kuten profilointiin, ja jolla on sinua koskevia oikeusvaikutuksia tai joka vaikuttaa sinuun vastaavalla tavalla merkittävästi. GDPR:n 22 artiklan mukaisesti voit käyttää tätä oikeutta paitsi, jos käsittely on välttämätöntä sinun ja MSC Cruises S.A.:n tai konsernimme jonkin yhtiön välisen sopimuksen tekemistä tai täytäntöönpanoa varten; tai se on hyväksytty meihin sovellettavassa unionin oikeudessa tai jäsenvaltion lainsäädännössä, jossa vahvistetaan myös asianmukaiset toimenpiteet sinun oikeuksiesi ja vapauksiesi sekä oikeutettujen etujesi suojaamiseksi; tai jos käsittely perustuu sinun nimenomaiseen suostumukseesi.

h. Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa sinun vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi on taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos sinä katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tätä asetusta, GDPR:n 77 artiklan mukaisesti. 
Katso kaikkien EU-maiden tietosuojavalvontaviranomaisten luettelo seuraavasta linkistä: http://ec.europa.eu/justice/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm 

Jos haluat käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi, klikkaa tästä. Pyynnöt voidaan myös lähettää kirjallisina osoitteeseen MSC Cruises S.A., Avenue Eugène-Pittard 40, Genova, Sveitsi. Merkitse siinä tapauksessa kuoreen teksti ”For the Attention of the Data Protection Officer”.
 

 

6. Tähän ilmoitukseen tehtävät muutokset

Pidätämme itsellämme oikeuden milloin tahansa päivittää tai muokata tätä ilmoitusta, lisätä siihen osioita tai poistaa niitä. Tällaisessa tapauksessa julkaisemme tarkistetun ilmoituksen tällä sivulla. Alempana olevan ”Viimeisin päivitys” -kohdan päivämäärä muutetaan myös ja Verkkosivustolla näytetään banneri, jotta huomaisit, että muutoksia on tehty. 

Ilmoituksen jokainen versio tulee voimaan hetkellä, jolloin se julkaistaan Verkkosivustolla. Henkilötietojesi käsittelyä koskevat merkittävät muutokset edellyttävät hyväksyntääsi sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. 
Sinun vastuullasi on tarkastella aika ajoin tätä asiakirjaa varmistaaksesi, että olet tietoinen sen kulloinkin voimassa olevasta versiosta. Jos haluat saada ilmoituksen aikaisemman version, ota yhteyttä meihin käyttämällä tämän ilmoituksen 1 kohdassa ilmoitettuja yhteystietoja. 

 

7. Website Cookies

Cookies are small text files sent by websites to users’ browsers for the purpose of automatic authentication, session tracking and storing of specific information regarding users.
There are essentially three types of cookies used on this website:

Technical cookies
Required for navigation within the site and to use some of its functions (e.g. timing the display of certain pages in so-called “pop-up” mode etc.).

Statistical cookies (Google Analytics)
Supplied and managed by Google to provide a statistical analysis of access to the website. The information is solely collected anonymously and in aggregate form and no personal user data is retained. You can decide not to use Google Analytics cookies by following the instructions at the following link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Profiling cookies

Supplied and managed by third parties to generate specific advertising messages based on browsing habits and the interests of individual users. These cookies do not, however, use sensitive user data. This Website currently uses Google Doubleclick cookies. For more information, including information to opt out from the cookie, please click the following link: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-GB

Cookie opt-out
Cookie functions can be disabled via the appropriate page made available by the EDAA (European Interactive Digital Advertising Alliance) https://www.youronlinechoices.com/ or by checking the "Privacy" settings of your Internet Browser.

Please note that disabling cookies may impair the correct functioning of the certain website sections.


8. Ota meihin yhteyttä

MSC Cruises S.A. ja MSC Cruises -konsernin yhtiöt ovat sitoutuneet täysin varmistamaan, että yksityisyyttäsi kunnioitetaan aina ja että henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan soveltuvaa tietosuojalainsäädäntöä. 

Jos sinulla on epäilyksiä tai kysymyksiä meidän tai konsernimme jonkin yhtiön suorittamasta tietojen käsittelystä, ota meihin yhteyttä käyttämällä tämän ilmoituksen 1 kohdassa ilmoitettuja yhteystietoja.

Viimeisin päivitys: 01.07.2019